Mijn favoriete bestemming is Saint-Valery-en-Caux in Frankrijk. Deze plek wordt bezocht voor Kupers Tuinreizen tijdens de reizen naar Normandië. Bij beide tuinreizen, tuinreis Normandië en tuinreis Normandische kust, verblijven onze passagiers in dit mooie kustplaatsje.

Het plaatsje telt slechts 3900 inwoners en draait vooral op toerisme van de hotels én de camperplaats aan zee. Aan de oevers van de jachthaven vind je nog enkele historische gebouwen zoals bijvoorbeeld het vakwerkhuis versierd met houtsnijwerk uit 1540. Dit houtsnijwerk stelt de patroonheiligen van de zes kinderen van Ladirè voor.

Tijdens deze schitterende tuinreizen verblijven we in Hôtel du Casino (***). Gelegen in het centrum van Saint-Valery-en-Caux aan de jachthaven. Veel kamers hebben uitzicht op de jachthaven, al moet ik bekennen dat ik als chauffeurs vaak een kamer aan de achterzijde van het hotel krijg. Dat betekent helaas dat ik niet van het mooie uitzicht kan genieten, maar meestal uitkijk op het dak van het restaurant. (Alles over hebben voor onze gasten, zullen we dan maar zeggen!)

Dit hotel is wel één van de redenen dat ik graag in deze plaats kom. Het eten is daar altijd goed. De keuken, onder leiding van naamgenoot Kevin Gerdelat, serveert altijd een 3-gangen menu waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Alleen voor de vegetariërs is het soms een beetje behelpen, maar dat is in de dorpjes in Frankrijk ook nog niet zo ingeburgerd als bij ons.

Het dorpje ligt aan de Normandische krijtrotsen en heeft ook nog de resten van een kapotgeschoten bunker in die krijtrotsen liggen. Het is ook mogelijk om via 224 traptreden (ja, ik heb ze geteld) op de rotsen te klimmen, met een adembenemend uitzicht op het dorp en de zee als beloning.

Bovenop de krijtrotsen staan twee monumenten. Eentje is voor de 51ste Scottish Highland Division, die tijdens WOII het dorpje eerst aan de Duitsers verloren, maar op 11 september 1944 wonnen ze het weer terug. Het andere monument is voor twee Franse piloten, die in 1930 als eerste Fransmannen de Atlantische Oceaan overstaken en bij Saint-Valery-en-Caux het vasteland verlieten. Daarnaast verongelukte in de nacht van 17 op 18 januari 1945 een trein van de geallieerden door defecte remmen bij het treinstation met 86 doden en 121 gewonden als gevolg. Het aantal doden had veel hoger kunnen zijn, maar het toeval wil dat in de achterste treinstellen een compleet medische divisie zat. Zij konden na van de klap te zijn bijgekomen heel snel eerste hulp verlenen en zo nóg meer leed voorkomen.

Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze job-alerts en ontvang ze als eerste.

[forminator_form id="506"]

Hoofdkantoor.

Ons hoofdkantoor is gelegen aan de Kelvinstraat 1 te Weert, waar we met een professioneel team streven naar een uitstekende service voor onze klanten.

Dé touringcarspecialist.

Wij zijn Kupers Touringcars, dé touringcarspecialist van Zuid-Nederland. Met ruim 90 voertuigen zijn wij al sinds 1931 een begrip op de weg!

Kupers shop.

Een leuk aandenken aan jouw trip met Kupers, zoals bijvoorbeeld onze unieke miniatuur busjes? Bekijk snel onze merchandise in onze Kupers shop.

© 2024 - Werken bij Kupers Touringcars - All rights reserved